zaterdag, 24. november 2007 - 22:13

VVV-Venlo mentale winnaar in degradatieduel

(Elfvoetbal) Heracles is er vanavond niet in geslaagd VVV-Venlo in het eigen Polman Stadion te verslaan. De twee meest gepasseerde defensies van de eredivisie, wisten opmerkelijk genoeg de nul te houden. De bezoekers waren tot diep in de tweede helft de betere ploeg.

Pas na de tweede gele kaart van Rachid Ofrany, begon de thuisploeg aan een slotoffensief. VVV-doelman Danny Wintjens hield met uitstekende reddingen zijn ploeg op de been. In het eerste bedrijf waren de bezoekers verassend de betere. Nordin Amrabat ontpopte zich als een ware plaag voor de Heracles-defensie. Keer op keer was de pijlsnelle buitenspeler zijn directe tegenstander Quansah te slim af.

Na een overtreding van Quansah(gele kaart) op Amrabat, was het aanvoerder Edwin Linssen die met een vrije trap de paal raakte. De Limburgers domineerden het verdere verloop van de eerste helft. De bezoekers waren een aantal keren dicht bij de openingstreffer, maar uitblinker Pieckenhagen wist zijn ploeg steeds weer voor een achterstand te behoeden. De Almeloërs stelden daar barweinig tegenover. Ragnar Klavan was voor rust het gevaarlijkst met een afstandschot dat een meter over het doel van Danny Wintjens vloog.

In de tweede helft toonde de thuisploeg meer vechtlust, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. De bezoekers waren in de omschakeling nog het gevaarlijkst; Amrabat en Auassar faalden oog in oog met Pieckenhagen. Heracles was tot dan toe alleen gevaarlijk geweest nadat VVV-doelman Danny Wintjens de bal losliet. Quansah dacht vervolgens met een omhaal te scoren, maar Siebe Blondelle kon de bal voor de doellijn wegkoppen.

Pas nadat Rachid Ofrany(80e minuut) zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving, begonnen de Almeloërs aan een slotoffensief. De thuisploeg liet zien niet over geweldige koppers te beschikken; Quansah, Gluscevic en Michalke kopten allen na goede voorzetten over het doel. Grootste kans was voor invaller Lakic, maar zijn kopbal werd stijlvol gered door Danny Wintjens. VVV-Venlo houdt door het gelijke spel de kloof met Heracles op drie punten. De Limburgers staan nu op de 14e plaats.
Categorie:
Tag(s):