donderdag, 4. oktober 2007 - 8:34

Waal bij Tiel gestremd door aanvaring

Tiel

Op de Waal bij Tiel is enige tijd geen scheepvaart mogelijk door een aanvaring. Woensdagavond tegen 20.00 uur rukten de hulpdiensten uit na een melding dat er op de Waal ter hoogte van de gemeente Neerijnen twee schepen op elkaar gevaren waren. Ter plaatse bleek dat twee containerschepen in de mist op elkaar gebotst waren. Beide schepen liepen hierbij schade op, maar niet zodanig dat er gevaar was dat ze zouden zinken.

Het ene schip vervoerde lege containers, bij het andere schip waren de containers wel beladen met vracht. Een container sloeg overboord. Hierin bleek later een lading zoetstoffen te zitten. Deze container was kort na middernacht nog niet gelokaliseerd.

Het scheepvaartverkeer is in verband met het ongeval gestremd. Rijkswaterstaat zal bepalen wanneer deze stremming opgeheven wordt. Het Korps Landelijke Politiediensten zal de toedracht van het ongeval onderzoeken. De Waalbandijk in Zennewijnen is tot na middernacht afgesloten geweest voor het verkeer, omdat de hulpdiensten van daaruit opereerden. Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeval.
Provincie:
Tag(s):