vrijdag, 4. mei 2007 - 21:53

Waar is mijn geld gebleven?

Emmen

Schuldhulp Emmen is gestart met een uniek traject voor begeleiding bij het oplossen van schulden. Sinds februari 2007 loopt het Home Coach Project, het project is bedoeld voor mensen die het overzicht op hun financiën zijn verloren of dreigen te verliezen.

Het geld is al op, maar waaraan het allemaal is uitgegeven? Vaak heeft men geen enkel idee! De schuldhulpverlening in Nederland is gericht op het (weer) financieel zelfredzaam maken van de cliënt. Dit gebeurt vaak op basis van meerjarige trajecten onder regie van een schuldhulpinstelling. De ervaring leert dat cliënten na deze periode vaak angstig zijn om het weer zelf te doen. Ook doet een vrij grote categorie na verloop van tijd toch weer een beroep op schuldhulp.

Schuldhulp Emmen deelt deze ervaringen en ziet als oorzaak hiervan o.a. dat cliënten geen overzicht (kunnen) houden in hun inkomsten en uitgaven en de administratie niet op orde kunnen houden. Daarom is het Home Coach Project gestart.

De home coach komt thuis bij de klanten. In gesprekken leren zij de klanten de administratie te ordenen en overzicht te krijgen op de financiën. Eventueel begeleidt de home coach bij het aanvragen van financiële voorzieningen. Het streven is dat na ongeveer drie maanden klanten helemaal in staat hun financiën zelfstandig te beheren.

Geïnteresseerden kunnen informatie aanvragen of zich aanmelden bij de home coach. De home coach is te bereiken via het budgetadviescentrum van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur via telefoonnummer (0591) 68 5555. Natuurlijk is ook informatie verkrijgbaar tijdens het inloopspreekuur van het budgetadviescentrum (gevestigd in het oude politiebureau), Vreding 1 in Emmen.
Provincie:
Tag(s):