dinsdag, 23. oktober 2007 - 19:55

Waar komen de Aso-woningen of Skaeve Huse?

Tilburg

De gemeente is druk doende om uit te zoeken waar in de gemeente Skaeve Huse of 'aso-woningen' moeten komen. Skaeve Huse is een woonproject, naar Deens voorbeeld, voor 6 tot 10 mensen die door hun (probleem)gedrag niet meer passen in gewone, dichtbevolkte woonwijken. Ze worden geherhuisvest in een eenvoudige wooneenheid op een locatie waar de kans op overlast beperkt is.

In juni 2007 zijn de eerste 5 Skaeve Huse in Amsterdamse Houthaven geopend. Experimenten in Arnhem, Leeuwarden, Leiden, Bergen op Zoom en Utrecht volgen nog. Ook Tilburg zal een experiment doen met 'aso-woningen' .

Op 19 november vergadert de commissie Fysiek ook nog over het onderwerp. Het college heeft inmiddels vijf locaties in beeld, waarvan er één favoriet is.

De vijf mogelijke locaties zijn: Blaak-zuid/ Vaartlaan, Goirke Kanaaldijk, Karel Boddenweg, Ringbaan West (opslagterrein ten zuidwesten van de Hasseltrotonde) en Tatraweg/Apennijnenweg. Het is de bedoeling dat één van de locaties voor vijf jaar in gebruik wordt genomen. Het college geeft de voorkeur aan de Tatraweg/Apennijnenweg.
Provincie:
Tag(s):