woensdag, 12. september 2007 - 16:32

Waarschuwings-schot bij arrestatie overvallers

Rotterdam

Medewerking van alerte burgers en adequaat optreden van de politie Rotterdam - Rijnmond leidde woensdagmorgen tot een snelle arrestatie. Na een korte achtervolging hebben agenten twee verdachten aangehouden. Bij de arrestatie is één waarschuwingsschot gelost. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Rond kwart voor negen stapten twee mannen, met bivakmutsen op en voorzien van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, een supermarkt aan de Maaskade op het Noordereiland binnen. Ze bedreigden tien à vijftien mensen, personeel en klanten, met het wapen.

Met een onbekend geldbedrag, verpakt in een zak, maakten ze zich uit de voeten op een scooter. Mensen vanuit de supermarkt, maar ook oplettende burgers buiten de zaak belden direct 112. Verschillende surveillance-eenheden van de politie werden ingezet op het Noordereiland en op de noord- en zuidoever van de Nieuwe Maas. Politieagenten in een burgerauto zagen het tweetal rijden op de Willemsbrug en zette de achtervolging in. Op de Boompjes reden ze het tweetal klem.

De verdachten zagen kans om weg te rennen richting Leuvehaven, waarbij één van de agenten een waarschuwingsschot loste. De twee renden een partyboot op en gooiden volgens getuigen 'iets' in het water. De boot werd direct omsingeld en de mannen aangehouden. De Rotterdammers van 17 en 19 jaar oud zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Tijdens hun vlucht hadden ze het wapen (gas-alarmpistool) onder een auto gegooid. Het wapen is in beslag genomen. Tijdens de achtervolging is een agent ten val gekomen op een trap en heeft daarbij haar enkel verwond. Duikers van de politie zoeken naar wat er in het water bij de Leuvehaven is gegooid.
Provincie:
Tag(s):