donderdag, 2. augustus 2007 - 11:18

Waarschuwingsborden bij spoor Soestdijkseweg

Bilthoven

ProRail heeft vier waarschuwingsborden bij de spoorwegovergang aan de Soestdijkseweg in Bilthoven geplaatst. De borden dienen om het verkeer attent te maken op onveilige situaties die kunnen ontstaan bij het spoor als men zich niet aan de verkeersregels houdt. Met name het oversteken van het spoor op het moment dat de slagbomen dicht zijn of gaan en het nemen van sluiproutes om het perron te bereiken brengen veel risico's met zich mee.

De gemeente De Bilt is samen met ProRail bezig met het vinden van een oplossing voor de problematiek van de spoorwegovergang aan de Soestdijkseweg. De gemeente koerst voor de start van de bouw van een nieuwe spoorwegovergang op 2009. Tot die tijd wil de gemeente extra aandacht besteden aan de mogelijke gevaren die de huidige situatie met zich meebrengt; de borden moeten de mensen bewust(er) maken van risicovolle situaties die ontstaan door toedoen van mensen zelf.

ProRail heeft twee borden aan elke kant van het spoor geplaatst. De exacte locaties van de borden en de teksten op het bord zijn in samenwerking met wethouder Arie-Jan Ditewig, verkeerskundigen en een communicatieadviseur van de gemeente De Bilt bepaald. Op de borden staat de tekst 'Denk je nou echt dat je sneller bent?' 'Denk na en blijf wachten'.
Provincie:
Tag(s):