vrijdag, 26. oktober 2007 - 15:39

Wachttijd gemeente van 14 dagen naar gemiddeld 15 minuten

Burgum

De afdeling Werk en Bijstand van de gemeente Tytsjerksteradiel start in 2008 met het concept ‘klaar terwijl u wacht’. Binnen twee jaar moet de tijd tussen aanvraag van minimaregelingen en besluit teruggebracht worden van gemiddeld 14 dagen naar gemiddeld 15 minuten.

Medewerkers van de balie beoordelen de aanvraag voor minimaregelingen in het bijzijn van de cliënt. Terwijl de cliënt staat te wachten, hoort de cliënt of hij/zij in aanmerking komt voor de regelingen. De cliënt ontvangt de vergoeding(en) binnen een week. Uitdaging voor de gemeente is om de taken zorgvuldig maar vlot uit te voeren.

“Er zijn wel gemeenten waar een deelaspect op deze manier afgehandeld wordt. Voor zover wij weten zijn we echter de eerste gemeente in Nederland waar cliënten alle inkomensondersteunende maatregelen in een keer kunnen aanvragen én het besluit binnen 15 minuten meekrijgen.�, aldus Houkje Rijpstra, wethouder Werk en Bijstand van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Om de aanvraag meteen te kunnen beoordelen moet de cliënt wel alle benodigde gegevens meenemen. De cliënt krijgt van tevoren te horen welke gegevens dit zijn.
Provincie:
Tag(s):