dinsdag, 18. september 2007 - 8:43

Wahlwiller Wijnfeest is ook wellness

Wellness is de laatste tijd een ‘hot item’ in met name Valkenburg, maar ook in het Heuvelland. Waar kun je anders beter genieten van de goede dingen des levens? Op het Wahlwiller Wijnfeest, dat op 30 september voor de 8e keer wordt gehouden, is het niet anders.

Geniet tegenover de Cunibertuskerk, bekend om de fraaie beschilderingen van Aad de Haas, eerst tussen 12.00 en 14.00 uur van een heerlijke brunch bij eetcafé De Verwondering. Wandel vervolgens op je gemak naar de wijngaarden en geniet intussen van de prachtige natuur en vergezichten.

Op de feestlocatie, in en rond de tent bij de wijnranken, kun je vervolgens kennis maken met zeven wijnen van wijnboeren uit wijndorp Wahlwiller en omgeving. Maar geniet ook, onder de klanken van onder meer bekende wijnliederen en accordeonmuziek, van de met zorg geselecteerd huiswijnen of desnoods een glaasje fris of kopje koffie. Tijdens de jaarlijkse voorproeverij zijn dit jaar bij de witte wijnen de Domaine La Hitaire (Gascogne) en de Auxerrois van Domein De Wijngaardsberg uit Ulestraten tot huiswijn gekozen.

Als rode wijn werd gekozen voor een Cabernet-Sauvignon van Chantovent. Ben je (opnieuw) hongerig, dan kun je terecht bij het eetbuffet van ’t Klauwes.

Dit gerenommeerde restaurant biedt overigens ook dit jaar weer vanaf 18.00 uur tegen zeer schappelijke prijzen een wijnplukkersmaaltijd in de eigen zaak aan.

Wie het Wahlwiller Wijnfeest een keer heeft meegemaakt, kan terugkijken op een wellness-beleving in optima forma.

Tot slot nog wat praktische informatie: het wijnfeest gaat ook bij slecht weer gewoon door, dus bereid u dan qua kleding voor op enigszins modderige wegen. En parkeren kan op eigen gelegenheid in en rond de kern van Wahlwiller. Uiteraard is er ook dit jaar weer op gezette tijden ludiek vervoer richting de ‘wijnberg’ geregeld.

Meer informatie over het Wahlwiller Wijnfeest is terug te vinden op
Provincie:
Tag(s):