dinsdag, 8. mei 2007 - 16:37

Walk of the world ook in Amstelveen

Amstelveen

Op 13 mei a.s. is het zover! Op die dag wordt door alle tijdzones heen en met zoveel mogelijk mensen vijf kilometer gewandeld. Doel: aandacht vragen voor het wereldwijde hongerprobleem en geld inzamelen voor het World Food Programme (WFP). Amstelveen doet ook mee aan de ‘Walk of the World’. Burgemeester Van Zanen en de wethouders Groot en Tabak lopen een deel van de route in Amstelveen. De aankomst vindt plaats rond 14.00 uur in zwembad De Meerkamp.

Wat is Walk the World?
Walk the World 2007 is een jaarlijks terugkerend, wereldwijd sponsorevenement van het WFP. WFP, onderdeel van de Verenigde Naties, houdt zich mondiaal bezig met het gevecht tegen honger. In Nederland wordt het evenement dit jaar geor-ganiseerd door Unilever, TNT en Boston Consulting Group.

De 2007-editie van Walk the World start in Nederland om 13.00 uur in Rotterdam. TATA Consultancy Services heeft een regionale actie van dit evenement georgani-seerd die door Amstelveen loopt. Veel medewerkers van dit bedrijf wonen in Am-stelveen. De Amstelveense Walk of the World gaat om 12.00 uur van start aan de kop van de Bosbaan.

Sta stil bij honger, loop mee met Walk the World
Meer dan 850 miljoen mensen in de wereld zijn ondervoed. Elke vijf seconden sterft er een kind vanwege honger. Dat zijn elke dag ruim vijfduizend kinderen. Deze kinderen hebben onze hulp hard nodig. Voor slechts € 25 per jaar kan een kind een jaar lang op school gevoed worden.
Provincie:
Tag(s):