woensdag, 31. oktober 2007 - 10:21

Wandelaar stuit op 20 'vuurwapens'

Lelystad

Dinsdag kreeg een man de schrik van zijn leven toen hij tijdens een wandeling langs de Visvijverweg in Lelystad op een tas stuitte met daarin ‘vuurwapens’. Toen de man verder keek, zag hij in het water nog twee tassen drijven en waarschuwde de politie.

Gealarmeerde agenten stelden vast dat het om nepvuurwapens ging. In totaal werden er 20 nepvuurwapens geteld. De wapens, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn, variëren in type, soort, afmeting en grootte. De grote nepwapenvondst is opmerkelijk omdat het geen goedkoop speelgoed betreft, aldus een woordvoerder van de politie.

Veel van de nepgeweren, pistolen, en automatische machinegeweren zijn gemaakt van een combinatie van kunststof en metalen onderdelen. Hierdoor lijken de wapens zeer echt en kunnen er ook echte door-laad handelingen mee verricht worden. In de tassen zaten ook diverse oplaadbare batterijen, opladers, geluiddempers, laser-richtmiddelen en diverse soorten houders en magazijnen, bestemd om kleine balletjes en projectielen onder hoge druk af te schieten. In de tassen bevonden zich ook tientallen verpakkingsdozen en gebruiksaanwijzingen.

Behalve de nepwapens, houders en magazijnen en de af te schieten projectielen werden ook een flink aantal veiligheidsbrillen aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):