maandag, 21. mei 2007 - 19:09

Wapeninzameling in Den Helder

Den Helder

Vanaf woensdag 23 mei kunnen bij vijf horecagelegenheden en bij een school in Den Helder wapens ongestraft worden ingeleverd. Den Helder vormt de eerste pilot gemeente van dit landelijke project van het ministerie van Justitie.

Voor deze actie zullen vanaf vandaag zogenaamde wapenkluizen worden geplaatst in de horecagelegenheden en op de school waar de wapens kunnen worden ingeleverd. Daarnaast zal de Stichting tegen Zinloos Geweld op alle scholen (voortgezet onderwijs) voorlichting geven over het gevaar van wapenbezit.

Doel van deze wapeninleveractie is het terugbrengen van het wapenbezit onder horecabezoekers en onder scholieren in Den Helder. Het beoogde effect van de actie is bewustwording van de gevaren van wapenbezit en het terugbrengen van het geweld in de horeca en op scholen.

De horecagelegenheden in Den Helder ondersteunen dit initiatief en waren graag bereid mee te werken. De horecazaken die aan de actie meedoen zijn: Odeklonje, Cape Holland, Superpool Poolcenter, De Tapperij (Julianadorp) en Tops Coffeeshop. De Pijler praktijkschool zal eveneens een wapenkluis laten plaatsen. Daarnaast kunnen scholieren in deze week ook op het politiebureau aan de Bastiondreef 2 hun eventuele wapens straffeloos inleveren.

Dit kan volledig anoniem en er wordt niets geregistreerd. Voor vuurwapens geldt een uitzondering: inleveren kan ongestraft maar er wordt voor dit soort wapens wel een registratie bijgehouden.

De actie start woensdag 23 mei en loopt tot woensdag 30 mei.
Provincie:
Tag(s):