donderdag, 28. juni 2007 - 11:52

Wapenvondst in Hilversum

Hilversum

Politie Gooi en Vechtstreek heeft woensdagochtend 27 juni 2007 rond 07.00 uur invallen gedaan in acht woningen, een bedrijf en een huisje op een volkstuinencomplex in het kader van de Wet Wapens en Munitie. Het betrof vijf woningen en een bedrijf in Hilversum, twee woningen in Almere, een woning in Amersfoort en een tuinhuisje in Loosdrecht.

Een onderzoek van de centrale recherche van politie Gooi en Vechtstreek naar verboden wapenbezit leidde naar deze adressen. Aan de actie deden veertig politiemensen mee die werden geassisteerd door vijf wapenhonden en geleiders van het KLPD en collega’s van korpsen Flevoland en Utrecht.

Er zijn drie handvuurwapens aangetroffen (twee in Hilversum, een in Almere), een doos vol onderdelen van handvuurwapens (Loosdrecht), verboden imitatievuurwapens en meer dan tien steek- en stootwapens (Hilversum). Op drie adressen in Hilversum en twee in Almere werd munitie aangetroffen. Ook zijn in een bedrijfspand in Hilversum XTC-pillen en cocaïne aangetroffen.

Er zijn zeven mensen aangehouden. Twee ervan hebben het bureau inmiddels weer verlaten. Vijf mannen, een 21-jarige en een 23-jarige man uit Almere en een 67-jarige, een 20-jarige en een 27-jarige man uit Amersfoort zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):