maandag, 23. juli 2007 - 21:20

"Wat roze is, moet roze blijven"

Tilburg

De Tilburgse kermis was vandaag ronduit roze gekleurd en dat is niet zo verwonderlijk, want jaarlijks trekken duizenden homo's en lesbiennes naar Tilburg voor de zogeheten "roze maandag".

Roze Maandag Tilburg is uitgegroeid tot het drukst bezochte Gay-evenement van het land en is daarmee goed voor meer dan 350.000 bezoekers. Ondanks de regen was het aardig druk. Fraaie als travestieten uitgedoste heren flaneerden over het kermis terrein die overwegend roze was gekleurd.

In juli 1990 was de redactie van de Gaykrant in een lollige bui. Zij plaatste een nieuwsbericht op teletekst met de mededeling dat er op de kermismaandag in Tilburg een feestje zou plaatsvinden. Een beetje holebi is altijd wel voor een feestje te vinden en zie: honderden homo's en lesbo's maakten er een dolle boel van in het centrum van Tilburg. Dat lukte uitstekend, mede dankzij diverse partijen, zoals homohoreca Tilburg en anderen. Een jaar later kwamen er al heel wat meer bezoekers naar de dag die inmiddels Roze Maandag was gaan heten. Een nieuw feest was ontstaan en groeide in de jaren die volgden in een rap tempo uit tot een Gay Day van wereldformaat.
Provincie:
Tag(s):