maandag, 29. oktober 2007 - 15:20

Watertoren in het teken van de nacht

Terneuzen

Zaterdag stond de watertoren in Axel weer in het teken van de ‘Nacht van de Nacht’. Tijdens deze avondmanifestatie stond de schoonheid, romantiek en beleving van de donkere nacht centraal. De Nacht van de Nacht werd voor de derde keer in heel Nederland gehouden.

Doel van de Nacht van de Nacht is jong en oud op een aantrekkelijke wijze kennis te laten maken met de schoonheid van de nacht en met het belang van de donkere nacht voor natuur en mens. De gemeente Terneuzen heeft, in samenwerking met Natuur & Zo, de Zeeuwse Milieu Federatie en het bestuur van de watertoren in Axel een aantrekkelijk programma voor jong en oud samengesteld.

Voor iedereen was er warme chocolademelk en wethouder Van Schaik deed de officiële opening van de ‘Nacht van de Nacht’. Verder was er een vleemuizenexcursie in het Axelse bos en een lezing over muizen en andere nachtdieren.

De gemeente Terneuzen werkte mee aan de Nacht van de Nacht door de verlichting van het stadhuis, het stadskantoor en Willibrordustoren in Terneuzen en de molens in Hoek en Spui te doven.Met deze activiteit werd het seizoen 2007 van de watertoren in Axel weer afgesloten. Eind april 2008 is er weer een nieuw tentoonstellingsaanbod en zijn er weer nieuwe activiteiten! Kijk voor meer informatie over de watertoren in Axel op www.landvanaxel.eu
Provincie:
Tag(s):