vrijdag, 26. oktober 2007 - 12:32

Webshops riskeren hoge boetes door onvolledige informatie

Amsterdam

De afgelopen jaren zijn er op juridisch gebied veel nieuwe regels van kracht geworden voor het verkopen van goederen en/of diensten via websites. Veel webwinkels voldoen nog niet aan alle wet- en regelgeving op het gebied van E-commerce. Daaruit voortvloeiende internet-verkopen kunnen daardoor ongeldig worden verklaard, terwijl bovendien boetes kunnen worden opgelegd.

Om deze problemen te voorkomen organiseren Van Rossem Advocaten en WebArchitects voor eigenaren van webwinkels, ontwikkelaars en webbouwers op 15 november 2007 een gratis seminar over dit onderwerp.

In dit seminar wordt duidelijk aangegeven welke stappen bedrijven moeten ondernemen om te voldoen aan alle wettelijke vereisten voor de verkoop via websites.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer welke informatie er altijd op een website vermeld moet staan. Ook wordt aangegeven hoe met een juist gebruik van algemene voorwaarden en disclaimers aansprakelijkheden zoveel mogelijk kunnen worden beperkt. De wijze van totstandkoming van online overeenkomsten moet aan extra regels voldoen, die op dit seminar nader worden toegelicht. Tot slot komen de regels waaraan moet worden voldaan op grond van de privacy wetgeving aan de orde.
Categorie:
Tag(s):