dinsdag, 2. oktober 2007 - 18:19

Website bindt strijd aan tegen mobiel bellen achter het stuur

Amsterdam

Met ingang van dinsdag 2 oktober heeft Nederland een platform waarop iedereen die zich ergert aan mobiel bellen achter het stuur, zijn of haar ervaringen kwijt kan. Maar liefst 90% van de Nederlanders ergert zich aan weggebruikers die zonder carkit achter het stuur bellen. De politie heeft sinds 1 september de pakkans van deze wegmisbruikers verhoogd door ondermeer 50 extra onopvallende motorrijders in te zetten.

De website www.voorkomdiebon.nl geeft een overzicht van bestuurders die niet handsfree bellen. Automobilisten die hun kenteken terugvinden op de website worden (nog) niet beboet, maar beloond met een gratis headset.

'We krijgen veel spontane reacties die de ergernissen uit het onderzoek staven.' zegt dhr. M. Kalwij, een van de initiatiefnemers van Voorkom Die Bon. 'We bieden mensen die zich ergeren aan dit asociale gedrag een uitlaatklep, zonder dat dit in het drukke verkeer tot gevaarlijke acties leidt. Daarbij willen we ook een praktische oplossing bieden en ontvangt iedereen die door bezoekers van onze website is gespot, een gratis headset zodat er geen reden meer is om dit gedrag voort te zetten.'
Categorie:
Tag(s):