maandag, 3. september 2007 - 12:08

Website Gratishuisdieren.nl gestopt

Hilversum

De website gratisdieren.nl is na overleg met de Landelijke Inspectiedienst (LID) uit de lucht gehaad. Het LID kreeg meerdere meldingen over de site waarin gratis huisdieren werden aangeboden. Na controle door de LID bleek niets minder waar te zijn en is afgelopen vrijdag door de beheerder van de site stop gezet.

Via de site werd volgens de LID de suggestie gewekt dat met 1 druk op de knop vele huisdieren gratis op te halen waren. Dit bleek echter niet het geval. De consument diende tot twee keer toe een 0900-nummer te moeten bellen voor €1,30 per keer. Vervolgens kreeg men twee codes die ingevoerd moesten worden voor een document met gegevens. Het bleek te gaan om een Word-bestand waarin web-adressen stonden vermeld van bestaande dierenbemiddelaars. Deze rekenen echter vrijwel allemaal, zoals gebruikelijk, herplaatsingskosten.

De bemiddelaars die in het document worden genoemd, bleken allesbehalve gecharmeerd van het feit dat hun naam door de beheerder van de website in dit document werd gebruikt.

‘Wij willen helemaal niet geassocieerd worden met foute internethandel en al helemaal niet met het idee dat bij ons gratis dieren te verkrijgen zijn. Onze goede naam wordt door het slijk gehaald door gratishuisdieren.nl’, zegt Janny de Boer van de Stichting SOS voor Huisdieren Friesland. ‘Wij gaan op een verantwoorde manier met onze honden om en ik vind dit een vorm van pure oplichting. Gratishuisdieren.nl verdient geld over de ruggen van asielen en bemiddelingsorganisaties die het al krap genoeg hebben’, vult Sjaan van Saus van Eurohonden aan.

Intussen is de site Gratishuisdieren.nl voor het grootste gedeelte verwijderd. De websitebeheerder blijft echter ook na de bezwaren van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, Wakker Dier en een aantal betrokken dierenbemiddelaars van mening dat er een nieuwe site moet komen en is niet van plan om hier van af te wijken. ‘Wat gebeurd is, is gebeurd en daar moeten we maar niet meer op terugkijken. Er komt een nieuwe variant van Gratishuisdieren.nl’, aldus het bedrijf. De LID heeft de politie ingelicht over de situatie.
Categorie:
Tag(s):