dinsdag, 11. september 2007 - 11:50

Wederom een brand in leegstaande woning in 't Zandt

De brandweer van Middelstum, Loppersum en Bierum moesten dinsdagmorgen wederom uitrukken voor een woningbrand in 't Zandt.
De brand woede op de bovenste etage van de leegstaande woning aan de Oostersingel. De brandweerkorpsen konden voorkomen dat de brand uitslaand werd.

Het is voor de derde keer in een korte tijd dat er brand uitbrak in een leegstaande woning. Halverwegen augustus waren er ook al branden in het Groningse dorp. Eén brand in een woning aan Hoofdstraat en de andere was aan de Oosthuizenstraat.

Bij de eerdere branden heeft het er volgens de politie alle schijn van dat deze zijn aangestoken. Of het bij deze woning ook het geval is, kan een politiewoordvoerder nog niet zeggen. 'De woning is nog te warm om te betreden zodat het team forensische opsporing nog geen onderzoek kan doen. Uiteraard sluiten we brandschtichting niet uit.'

Sinds het uitbreken van de twee eerdere branden houdt de politie verscherpte toezicht. Zo is de wijkagent nog vaker aanwezig en worden er extra surveillances gereden.
Provincie:
Tag(s):