maandag, 18. juni 2007 - 12:38

Wederom een groot voetbalfeest in Heerenveen

Heerenveen

Afgelopen zaterdag was het wederom één groot feest in het centrum van Heerenveen met tienduizenden bezoekers. ’s Avonds was het Abe Lenstra stadion uitverkocht voor de wedstrijd Jong Oranje tegen Jong België. Het festijn begon zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur met de komst van alle SKS-skutjes ter ere van het gouden jubileum van Skutjsecommissie Heerenveen.

Dit jubileumfeest werd uitgebreid gevierd met muzikale optredens van Beatles Revival, Dj. Ir van der Meulen en de Glasblazers. Daarnaast waren aanwezig Radio 538 Fan Festival, streetdance demonstraties, straattheater en demonstraties van Koninklijke landmacht. Oranjesupporters en gasten uit België kleurden het centrum. Hoewel de regen zo nu en dan met bakken uit de lucht kwam, ging het feest gewoon door. Volgens gemeente Heerenveen, politie en Rijkswaterstaat is er geen sprake geweest van verkeers-en parkeersproblematiek. Het verkeer op de snelwegen heeft prima doorgang kunnen vinden. Er zijn 22 pendelbussen ingezet.

De parkeerplaats Haskerveen was wederom goed bezet. Ook de betaald parkeergelegenheden P6 en P8 werden prima gebruikt. Na afloop van de wedstrijd waren de parkeerplaatsen binnen 60 minuten leeg. Vanwege een enorme stortbui werden, na overleg met de politie, de bezoekers iets langer in het stadion gehouden. Zo kwam iedereen droog over.

Heerenveen maakt zich op voor wederom nogmaals een gezellige voetbaldag. Woensdag wordt de halve finale gespeeld tussen Nederland en Engeland. De wedstrijd begint om 18.15 uur, maar ’s middags worden er weer allerlei activiteiten in het centrum georganiseerd. Een greep: - radio 538 Fan Festival - optredens van: Het Looporkest, Teatro Pavana en voetbaljongleur Erik Borgman; - dierenparade in het centrum, kinderboerderij, springkussen. Ook vindt de finale van het Beach Soccer plaats op het Gemeenteplein met bekende oud-internationals als Fred Grim, Bryan Roy, Glenn Helder, Leeroy Echteld, Marc van Hintum en Peter van Vossen.
Provincie:
Tag(s):