maandag, 10. september 2007 - 12:03

Wederom incident met tankauto op luchthaven Schiphol

Schiphol

Maandagochtend is op Schiphol wederom een tankauto betrokken geraakt bij een incident. Rond kwart voor elf vond op het platform (eco 2) een aanrijding plaats tussen een tankwagen en een vliegtuigtrekker.

De bestuurder van de tankwagen raakte bij de aanrijding bekneld. De brandweer van de luchthaven heeft de chauffeur uit zijn voertuig gehaald. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Dit liet een woordvoerder van de koninklijke Marechaussee BlikopNieuws.nl weten. De brandweer is tijdens het afvoeren van de tankauto preventief ter plaatse gebleven. Dit omdat de tankwagen nog een onbekende hoeveelheid kerosine in de tank had.

Afgelopen week waren ook al twee incidenten op de luchthaven Schiphol waarbij tankauto’s betrokken raakten. Donderdag heeft een korte brand gewoed in een trekker van een tankwagen. De chauffeur van de tankauto heeft de brand met een handblusser kunnen blussen.

Dinsdagavond heeft een gekantelde tankauto op de luchthaven voor flink wat opschudding gezorgd. Door nog onbekende oorzaak raakte een trekker met oplegger op z’n kant en verloor daarbij 35.000 liter brandbare vloeistof op het platform. De chauffeur en zijn bijrijder raakte daarbij gewond.
Provincie:
Tag(s):