zaterdag, 24. november 2007 - 17:52

Wederom "stoere" beginnende bestuurders bekeurd

Dokkum

De politie heeft vrijdagavond in Dokkum wederom zeven beginnende bestuurders bekeurd voor normafwijkend rijgedrag, waaronder twee automobilisten en vijf bromfietsers.

Een 16-jarige bromfietser uit Rinsumageest, een 18-jarige bromfietser uit Dokkum en een 18-jarige automobilist uit Driesum reden tijdens koopavond door de Grote Breedstraat. Deze straat is tijdens de koopavond voor alle verkeer afgesloten. De drie beginnende bestuurders kregen dan ook een proces-verbaal.

Diezelfde avond kregen twee 16-jarige bromfietsers uit Dokkum en een 20-jarige automobilist uit Blije een proces-verbaal voor het onnodig geluid veroorzaken met een motorvoertuig. De automobilist reed met luid piepende banden en een brullende motor over de Diepswal. De twee bromfietsers lieten hun achterwielen flink doorslippen terwijl de brommer stilstond. Dit gebeurde bij een supermarkt in het Fuggellân en in de Grote Breedstraat.

Daarnaast kreeg één van de 16-jarige bromfietser ook nog een bekeuring omdat hij samen met een 18-jarige bromfietser uit Dokkum over het Oosterbolwerk reed. Dit is een park en daar mogen brommers niet rijden.
Provincie:
Tag(s):