zaterdag, 1. september 2007 - 23:48

Weer geen zege voor Heerenveen en Sparta

Heerenveen en Sparta hebben zaterdag in het Abe Lenstra-stadion een leuke voetbalavond op de mat gelegd, alleen zullen ze daar zelf anders over denken. De eerste helft viel met twee doelpunten nog wat tegen, maar in de tweede helft was het om je vingers bij af te likken. Na vier doelpunten werd het uiteindelijk 3-3.

Het zou de wedstrijd moeten worden van Afonso Alves. De spits van Heerenveen was al een hele week de hoofdpersoon rondom diverse transfergeruchten. AZ had de laatste opties, maar haakte op de laatste dag voor het eind van de transferperiode toch af. De vraagprijs van 20 miljoen euro was te veel. Alves was hierdoor afgelopen week niet al te veel met zijn hoofd bij Heerenveen. Trainer Gertjan Verbeek besloot daarom de spits nog niet op te nemen in de selectie.

In de eerste helft begon Heerenveen als sterkste ploeg, maar zonder echt goed te voetballen. Uiteindelijk lukte het de Friezen toch een doelpunt te maken. Sibon kopte binnen. Daarna was het echter Sparta dat de schroom van zich afgooide en de wedstrijd beheerste. Vlak voor rust maakte Yuri Rose de gelijkmaker na een hoekschop. Via Nourdin Boukhari kwam de bal bij Dissels die koel binnenschoot.

Na rust ontvlamde de wedstrijd pas echt. Beide ploegen leken in te zien niet te hoeven onderdoen voor de tegenstander. In het begin was het vooral Heerenveen dat aandrong, maar Sparta dat de eerste goal maakte. Na een overtreding van Brian Vandenbussche op Arne Slot, schoot Polak de strafschop binnen.

Drie minuten later was het alweer gelijk. Danijel Pranjic gaf vanuit de rechterhoek van het zestienmetergebied een voorzet naar de tweede paal. De bal werd door niemand geraakt en vloog langzaam het doel in. De euforie was van korte duur. Een minuut later kwam Sparta alweer voor door een goal van Arne Slot. Kort voor het laatste fluitsignaal werd het dan toch nog gelijk door een eigen doelpunt van Daryll Roberts.

Die treffer was een teleurstelling voor Sparta dat de eerste zege uit handen gaf. Voor Heerenveen betekende het nog iets van vreugde, hoewel het niet echt tevreden kan zijn. De Friese subtopper won dit seizoen ook nog geen enkele wedstrijd en staat nog maar op twee punten. De winnaar van de avond was het neutrale publiek.