dinsdag, 20. november 2007 - 15:43

Weer school gesloten na actie leerlingen

Echt

Het Connect College in Echt heeft dinsdag rond de middag zo’n 1300 leerlingen naar huis gestuurd na een actie van leerlingen tegen de 1040-uren norm. De leerlingen ontrokken zich aan de school en gingen op weg naar het gemeentehuis om te demonstreren. De directie van de school besloot uiteindelijk om de leerlingen naar huis te sturen, zo laat een woordvoerder van het college weten tegenover Blikopnieuws.

De schoolleiding ontving signalen dat er een actie op komst was van enkele leerlingen. Om ervoor te zorgen dat leerlingen niet naar buiten zouden trekken, besloot de leiding om de poorten van het schoolgebouw te sluiten. Toch zagen zo’n 200 leerlingen kans om via de sportvelden de straat te bereiken en actie te voeren, aldus de zegsman.

De groep werd begeleid door een tiental docenten en ook was de politie op de hoogte. Op één incident na, één leerling gooide met een aantal eieren, is de demonstratie verder rustig verlopen. De leerlingen konden worden teruggeloodst naar school, waarna de directie besloot om de leerlingen gefaseerd naar huis te sturen.

Dinsdag liep een wilde staking bij het Graaf Huyn College in Geleen uit de hand, toen leerlingen de rotonde blokkeerden. In totaal heeft de politie daar negen personen aangehouden.
Provincie:
Tag(s):