donderdag, 3. mei 2007 - 0:39

Weergaloos AC Milan naar finale Champions League

De finale van de Champions League gaat net als twee jaar geleden tussen AC Milan en Liverpool. De Italianen wonnen vanavond overtuigend met 3-0 van Manchester United en plaatsten zich daarmee voor de eindstrijd in Athene.

De Engelsen verdedigden een 3-2 overwinning van de heenwedstrijd, maar konden geen moment waarmaken waarom het in de Premier League momenteel de beste ploeg is.

In de beginfase was het alleen AC Milan dat de klok sloeg. Binnen tien minuten kreeg de ploeg van trainer Carlo Ancelotti al drie goede kansen. Na tien minuten was het raak. Kaka kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied en haalde met links doeltreffend uit. Pas na een kwartier konden de bezoekers gevaarlijk worden, maar het schot van Ryan Giggs was geen probleem voor Dida. Cristiano Ronaldo kon geen moment voor dreiging zorgen, ook al omdat AC Milan constant twee man op de Portugees zette.

Na een half uur leek de wedstrijd al beslist. Na amateuristisch uitverdedigen van Manchester United kreeg Clarence Seedorf de bal in zijn voeten. De middenvelder kapte twee man uit en liet met een strak schot Edwin van der Sar volledig kansloos. Filippo Inzaghi kreeg nog een kans op de definitieve beslissing, maar hij schoot net naast.

Ook na rust speelde AC Milan de tegenstander van de mat. Kaka had vijf minuten na rust de 3-0 voor het inschieten, maar Van der Sar hield zijn ploeg op de been. Manchester United zocht wel wat vaker de aanval, maar echt gevaarlijk kon het niet worden. De thuisploeg vond het allemaal wel best en liep via Alberto Gilardino zelfs nog uit naar 3-0.