donderdag, 21. juni 2007 - 18:06

Weert zet project 'Sport na School' voort

Weert

Met ´Sport Na School´ kunnen leerlingen gelijk na school gaan sporten. Iedere drie á vier weken wordt er een andere sport aangeboden. Het programma is gevarieerd, er komen sporten aan bod zoals atletiek, basketbal, hockey, judo, softbal, tennis en volleybal. Leerlingen kunnen nu aan Sport Na School deelnemen voor slechts €45,-.

“Sport Na School� is een activiteit van de gemeente Weert in het kader van de Buurt-Onderwijs-Sport-impuls. Deze activiteit wordt uitgevoerd door PUNT welzijn. Doelstelling van Sport Na School is om kinderen in de basisschoolleeftijd kennis te laten maken met allerlei sporttakken, zodat een gerichte sportkeuze wordt bevorderd: een sportkeuze die écht bij een kind past. Tevens wordt het bewegen onder kinderen gestimuleerd en wordt een zinvolle vrijetijdsbesteding geboden. Ook afgelopen schooljaar is er Sport Na School aangeboden. Bijna 80% van de leerlingen gaf aan deze lessen “leuk� of “super leuk� te vinden. Met name hockey, tennis en handbal waren erg populair.

Voor ouders met een bijstandsuitkering is het mogelijk de kosten rechtstreeks te laten betalen vanuit het Sociaal Cultureel fonds.
Provincie:
Tag(s):