maandag, 8. oktober 2007 - 22:41

Weet-drive-ins langs Utrechtse ring

Utrecht

Als het aan de Utrechter Chris Pilgram ligt, komen er binnenkort drive-ins langs de Utrechtse ring waar men een zakje wiet aan een loketje kan kopen. Volgens de bedenker zullen de weet-drive-ins niet alleen zorgen dat de overlast van de cannabiskopers in het centrum van de stad wordt teruggedrongen, maar zal tevens het verkeersaanbod drastisch afnemen met de belastende Co2-uitstoot.

De drive-ins moeten komen op plekken waar weinig mensen wonen. Het liefst op grote parkeerterreinen langs de ring waar mensen makkelijk kunnen stoppen om een zakje met weet te kunnen kopen.

Onder de titel ‘De binnenstad voorbij’ heeft Pilgram afgelopen vrijdag zijn plannen aan de gemeente Utrecht gepresenteerd. Een coffeeshophouder ziet wel brood in de plannen en wil de drive-ins wel gaan exploiteren.

Toch zijn er nog wel wat hindernissen te gaan. Zo staat in de wet dat weet alleen binnen verkocht mag worden. Of het huidige kabinet het loket ziet zitten is nog maar te bezien. Zij doen er juist alles aan om coffeeshops terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):