dinsdag, 30. oktober 2007 - 18:47

Wegens drukte extra buurtbus

Breda

Vanaf 22 oktober rijdt ieder half uur een buurtbus tussen Breda en De Klokkenberg. Tot dan toe reed er ieder uur een bus. De provincie Noord-Brabant, de Gemeente Breda en vervoerbedrijf Veolia hebben in overleg met de buurtbusvereniging een mogelijkheid gevonden om extra buurtbussen in te zetten op deze route.

Genoemde partijen werken ook aan een structurele oplossing voor de te volle busjes. Deze zal naar verwachting van de provincie ingaan op 9 december 2007.

Sinds januari 2007 rijdt de nieuwe buurtbuslijn 245 elk uur van Breda naar De Klokkenberg, Galder en Meersel-Dreef. Er melden zich inmiddels zoveel reizigers, dat de achtpersoonsbusjes het vervoer vaak niet meer aankunnen. Vooral sinds de komst van honderden bewoners en personeelsleden van verpleeg- en verzorgingscentrum Huize Elisabeth naar het gebouwencomplex van De Klokkenberg begin september is deze buurtbus overvol.

Reizigers moeten nu met regelmaat wachten op een extra opgeroepen busje. De extra buurtbussen moeten dit probleem verhelpen tot de nieuwe dienstregeling op 9 december ingaat.
Provincie:
Tag(s):