donderdag, 30. augustus 2007 - 18:11

Wegpiraat aangehouden door politie met tractor

Gouda

De politie heeft donderdag een tractor ingezet bij een aanhouding van een 34-jarige Poolse wegpiraat. Even na 11.00 uur zagen agenten een auto voorbijrijden op de Rotterdamseweg in Gouda met een handgeschreven kentekennummer.

De bestuurder kreeg een stopteken voor een controle echter deze negeerde hij en ging er vandoor. Een achtervolging volgde en eindigde bij een camping in de buurt van Moordrecht. Daar stapte de man uit en ging er te voet vandoor een weiland in.

Door informatie van de eigenaar van het land werd duidelijk dat een achtervolging door de brandnetels niet zonder risico’s zou zijn. Hierop werd een politiehelikopter ingezet. Al snel werd de man die zich in de bosjes schuil hield gezien. Een agent is hierna opgestapt in de heli om de schuilende man aan te houden. Samen met de waarnemer van de politiehelikopter is de agent naar de man gezakt. Ondertussen konden twee andere agenten met een tractor meerijden het land in.

Onder het toeziend oog van vele kijkers reed de tractorbestuurder met drie agenten, de medewerker van het Korps Landelijke Politiedienst, en de doorweekte man korte tijd later achterwaarts terug. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken.
Provincie:
Tag(s):