woensdag, 9. mei 2007 - 9:48

Welke school wint € 5.000

Leeuwarden

Op 10 mei is het weer zover. Dan komt de kinderraad op televisie. Zes basisscholen hebben een voorstel bedacht voor alle kinderen in Leeuwarden. Zij strijden met elkaar om de eerste plaats. De school die het beste voorstel indient en dit het beste verdedigt, krijgt € 5.000 om hun plan werkelijkheid te laten worden.

Tussen 12.45 en 16.00 uur is de kinderraad rechtstreeks te zien op televisie bij omroep Mercurius en op www.gemeenteraadleeuwarden.nl. In de raadzaal van het Stadhuis presenteren de leerlingen uit de groepen 7 en 8 hun voorstellen aan de andere scholen. Aan het eind van de middag kunnen ze een stem uitbrengen op het beste voorstel. Daarnaast kunnen ook alle andere basisscholen in de gemeente Leeuwarden meestemmen via email.

De Kinderraad is een lessenserie voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Studenten van de Thorbecke Academie en de PABO's (NHL en CHN) hebben een lessenserie gemaakt waarmee de leerlingen kunnen kennismaken met de gemeente en de gemeenteraad van Leeuwarden. De lessen worden ook begeleid door de studenten. De Kinderraad is een initiatief van de gemeenteraad van Leeuwarden.
Provincie:
Tag(s):