donderdag, 3. mei 2007 - 23:18

Werder doet zichzelf de das om

Werder Bremen is er niet in geslaagd de 3-0 nederlaag van vorige week weg te poetsen tegen Espanyol. In het eigen Weserstadion werd een 1-2 nederlaag geleden. Daardoor is de nummer twaalf van de Primera Division nu UEFA Cup-finalist.

Toch leek het, tegen alle verwachtingen in, nog een spannende wedstrijd te gaan worden, getuige de spectaculaire openingsfase. Een klutsbal belandde pardoes voor de voeten van Hugo Almeida die de bal fraai over de uitkomende Gorka Iraizoz heen wipte. Net toen Werder door wilde drukken, smoorde Miroslav Klose een nieuwe aanvalsgolf in de kiem. De aanvaller beging een schwalbe en dat kwam hem op zijn tweede gele kaart te staan. Dat incident bleek fataal voor de ploeg van trainer Thomas Schaaf.

In de tweede helft was de thuisploeg namelijk nauwelijks meer tot iets in staat en profiteerden de Spanjaarden van het geklungel bij Bremen. Zo had doelman Andreas Reinke een niet al te gevaarlijke voorzet van Albert Rieta niet klemvast, waardoor Ferran Corominas simpel de 1-1 binnenschoot. Tien minuten later was er de definitieve nekslag. Jesus Lacruz Gomez kon uit een corner van Luis Garcia kinderlijk eenvoudig raak koppen. De Europese droom van Werder ging daarmee als een nachtkaars uit.

De UEFA Cup-finale tussen Espanyol en Sevilla is op woensdag 16 mei in Glasgow.