vrijdag, 7. september 2007 - 14:24

Wereld-havendagen van start

Rotterdam

Vrijdagmiddag zijn in Rotterdam de Wereldhavendagen van start gegaan. Met een optreden van Gerard Cox, samen met een fantastisch koor, werd het startsein gegeven. Het is de dertigste maal dat de Wereldhavendagen worden gehouden.

Het Havenbedrijf Rotterdam viert dit jaar tevens zijn 75-jarig jubileum en de 400ste geboortedag van Michiel de Ruyter. Het thema van dit jaar is “Werken aan Wereldklasse�. het streefdoel van de Rotterdamse haven om een haven van wereldklasse te zijn en blijvend te ontwikkelen, besloten.

Hoewel het thema vele aanknopingspunten biedt wordt de nadruk gelegd op Arbeid (Werken) en (het versterken van) Kwaliteit (Wereldklasse). Het thema wordt verder onderbouwd door alle deelnemende bedrijven die op hun eigen specifieke werkgebied laten zien hoe zij deze onderwerpen gestalte geven.

Daarnaast is er een zeilrace. Start van de zeilrace is vanuit Den Helder en Vlissingen voor de grote zeiljachten op 7 september en voor de kleinere zeiljachten vanuit Stellendam en Scheveningen op 8 september. De finish ligt, voor alle jachten, ter hoogte van Hoek van Holland. Op zaterdagmiddag 8 september omstreeks 16.30 uur, varen zo’n 150 zeiljachten in een ‘parade of sail’ het Wereldhavendagenprogramma binnen. Onder de deelnemers bevinden zich een aantal voormalige deelnemers van de Volvo Ocean Race met hun boten, verscheidene tallships en schepen van de Koninklijke Marine. Zondagochtend 9 september, rond 10.00 uur, vindt de uittocht plaats tijdens het ‘Admiraalzeilen’.

De Wereldhavendagen duren nog tot zondag. De organisatie verwacht een hoop belangstellenden.
Provincie:
Tag(s):