vrijdag, 27. april 2007 - 14:19

Werken aan je toekomst bij de brandweer

Emmen

Zaterdag opent de brandweer van de gemeente Emmen haar deuren voor mensen die geïnteresseerd zijn in een baan bij de brandweer. De brandweer van de gemeente Emmen is namelijk op zoek naar een flink aantal nieuwe collega's die aan de slag willen als allround-hulpverlener. De brandweer hoopt op veel animo onder relatief jonge mensen.

Tijdens de informatiedag wordt verteld wat het werk van een brandweerman/vrouw precies inhoudt. Verder wordt stil gestaan bij het uitvoerige selectietraject en wordt het een en ander verteld over de nieuwe arbeidsvoorwaarden bij de brandweer. Een carrière als allround hulpverlener bij de brandweer mag namelijk maximaal 20 jaar duren. Dat betekent dat er gedurende het werken bij de brandweer een tweede loopbaan wordt voorbereid door scholing en training.

Vanwege de huidige leeftijdsopbouw van het personeel, de fysieke belasting van het werk en toekomstige mogelijkheden voor een tweede loopbaan hoopt de brandweer op veel animo onder relatief jonge mensen. De voorkeur van de brandweer gaat uit naar de doelgroep tussen 18 en 25 jaar met minimaal een MBO-2 opleiding (of gelijkwaardig). Val je binnen de doelgroep en zou je alsnog willen deelnemen aan de informatiebijeenkomst, dan ben je welkom. De bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur en om 13.30 uur in de brandweerkazerne, Van Schaijkweg 8 in Emmen.

Geïnteresseerden kunnen tot 14 mei a.s. solliciteren d.m.v. het sollicitatieformulier, te downloaden via de website www.emmen.nl.
Provincie:
Tag(s):