dinsdag, 29. mei 2007 - 20:49

Werkzaamheden Aalsmeer voorlopig stilgelegd

Aalsmeer

Vorige week zijn grondwerkzaamheden in Nieuw-Oosteinde, het nieuwe deel van Aalsmeer, stil gelegd vanwege de vondst van munitie –en vliegtuigresten uit de Tweede Wereldoorlog. De bouwplaats is met hekken afgezet en het is verboden het terrein te betreden en munitie mee te nemen. Het gaat om het bouwterrein dat is begrensd door de Willem-Alexanderstraat, Hornweg en de Catharina-Amalialaan.

Wanneer er toch mensen zijn die munitie van het terrein hebben meegenomen worden zij dringend verzocht deze in te leveren op het politiebureau aan de Dreef in Aalsmeer. Ook de eventueel kapotte patroonhulzen kunnen gevaar opleveren en het is verboden deze zaken in bezit hebben.

Onderzoek in volle gang
Het onderzoek naar de vondst van munitie –en vliegtuigresten in Oosteinde is in volle gang. De gemeente heeft een aantal deskundigen ingeschakeld van REASEuro, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

Zij hebben ontdekt dat de resten afkomstig zijn van een bommenwerper van de geallieerden. De B-26, genaamd ‘Hell’s Fury’, van Captain Raymond Sanford is op 13 december 1943 geraakt door afweergeschut van de Duitsers. Na het afbreken van een vleugel is het toestel volledig onbestuurbaar neergestort. Captain Sanford overleefde als enige de crash en werd krijgsgevangen genomen door de bezetters.
Provincie:
Tag(s):