maandag, 12. november 2007 - 17:16

Werkzaamheden van start voor nieuwbouw Centrum

Waddinxveen

In Waddinxveen zijn afgelopen vrijdag de eerste werkzaamheden van start gegaan voor de realisatie voor het nieuwe Centrum. In aanwezigheid van burgers en verenigingen werden de eerste voorbereidende werkzaamheden verricht op het terrein waar nu nog voetbalvereniging Be Fair is gehuisvest.

De bouw van het nieuwe Centrum omvat 22.800 m2 winkelruimte, circa 370 woningen, voorzieningen voor dienstleners en horeca en een bibliotheek. Verwacht wordt dat het bouwproject in 2011 opgeleverd kan worden, zo meldt de gemeente.

De ontwikkeling van de plannen voor het nieuwe centrum zijn mogelijk geworden dankzij de inzet van onder andere vele burgers, verenigingen en raadsleden. Als een eerbetoon aan deze betrokken mensen werd vandaag een kunstwerk gemaakt, dat die samenwerking symboliseert. Vier architecten vertaalden de wensen van burgers, gemeente en projectontwikkelaar naar een masterplan en vervolgens in een voorlopig ontwerp. Het resultaat is een centrum met een herkenbare identiteit, vol warmte en variatie in de gebouwen. Het ademt sfeer en kwaliteit uit en bevat alle goede elementen van nieuwbouw. Oog voor kwaliteit was dan ook een belangrijk sleutelwoord tijdens het ontwerpproces.

Naast een nieuw winkelcentrum worden er eveneens ca. 100 huurappartementen gerealiseerd en ca. 270 koopwoningen, waaronder ééngezinswoningen en appartementen. In het nieuwe centrum komt ook ruimte beschikbaar voor dienstverleners, horeca en de bibliotheek. Daarnaast wordt een parkeergarage met ruim 1.200 parkeerplaatsen gerealiseerd onder het maaiveld. Dat wordt mogelijk gemaakt door het natuurlijk hoogteverschil van meer dan drie meter tussen het plangebied en de omliggende gebied. Centraal in het plan komt een plein dat een doorkijk zal bieden naar het Warnaarplantsoen.
Provincie:
Tag(s):