donderdag, 27. september 2007 - 17:02

Werkzoekenden uit Zuidoost-Drenthe aan de slag in De Huttenheugte

Dalen

Werkzoekenden uit Emmen en Coevorden kunnen wellicht binnenkort als kok of gastheer/gastvrouw aan het werk in De Huttenheugte. Vertegenwoordigers van beide gemeentes, het Drenthe College en Center Parcs hebben onder het motto ‘leren in de horeca’ afspraken gemaakt over een werkervaringsproject.

Het project ‘leren in de horeca’ is bedoeld om mensen die nu nog gemeentelijke bijstand ontvangen aan een baan te helpen. De deelnemers worden door de gemeente uitgekozen en krijgen twee weken de kans om zelf mee te maken hoe het is om in de horeca te werken. Na die twee weken kunnen zij doorstromen naar het zogenoemde schakelprogramma. En daarna naar een opleiding van het Drenthe College.

Het schakelprogramma is een periode van acht weken, waarin de deelnemers de basisvaardigheden opdoen die zij in hun toekomstige functie nodig hebben. Verder maken ze kennis met De Huttenheugte en krijgen ze les op het gebied van gastvriendelijkheid en presentatie. Veel mensen die uit de bijstand komen, moeten wennen aan de nieuwe rol die zij in hun gezin spelen. Ook daar is aandacht voor. Alle deelnemers hebben een vaste coach, die ook het aanspreekpunt is voor samenwerkende partijen in het project.

De deelnemers die na deze acht weken worden toegelaten tot het opleidingsprogramma krijgen een tijdelijke arbeidsovereenkomst aangeboden door Center Parcs De Huttenheugte. Dit is een leer-werkovereenkomst, zodat de deelnemers tegelijkertijd hun opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw kunnen doen. Wie die opleiding afrondt, heeft na het project een startkwalificatie, waarmee hij de arbeidsmarkt op kan. Beide gemeentes gaan bekijken of ze dit model ook in andere branches kunnen toepassen.

Het Drenthe College is een regionaal opleidingencentrum voor middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie, bedrijfsopleidingen en cursussen. Er studeren 10.000 jongeren en volwassenen bij het Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen, Meppel en Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):