zaterdag, 22. september 2007 - 21:31

Westerveld krijgt een energie zuinig gemeentehuis

Havelte

De kosten voor het energieverbruik van de gemeente Westerveld in het, nog nieuw te bouwen gemeentehuis in Diever zal naar verwachting met 42% dalen. De huidige energiekosten zijn nu jaarlijks bijna € 55.000,-. Berekeningen van het verwachte energieverbruik in het nieuwe gemeentehuis komen nu uit op bijna € 32.000,- per jaar. Hiermee valt het nieuwe gemeentehuis in de categorie A+.

Naast de energiekosten, wordt ook een daling in de kosten verwacht voor bijvoorbeeld onderhoud en schoonmaak. De totale exploitatiekosten zullen met de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis in Diever dalen met circa € 100.000,-.

De raadsvergaderingen in het nieuwe gemeentehuis zijn direct, in beeld en geluid, te volgen via internet. In beeld verschijnt niet alleen de spreker, maar ook in de linkerbovenhoek het logo van de fractie en in de rechterbovenhoek de spreektijd.

Zowel in de raadszaal als in de publiekshal komen LCD-schermen. Bij grote publieke belangstelling kan de raadsvergadering in beeld en geluid worden gevolgd in de publiekshal. Ook zijn de LCD-schermen te gebruiken ter ondersteuning van diverse presentaties/bijeenkomsten.

In de calamiteitenruimte wordt een Active board geplaatst, ook wel elektronisch schoolbord genoemd. Het is de bedoeling dat het nieuwe gemeentehuis in september - oktober 2008 klaar is.
Provincie:
Tag(s):