dinsdag, 4. december 2007 - 18:24

Wethouder Schoenmakers legt functie neer

Breda

Wethouder Kees Schoenmakers heeft besloten om op 15 februari 2008, de dag dat hij 78 jaar wordt, zijn functie als wethouder neer te leggen. Schoenmakers is verantwoordelijk voor de portefeuilles Volkshuisvesting, Sport, Woonwagenzaken, Volksgezondheid, Wijk- en Dorpsraden, Breda-Oost en de Nieuwe Mark. Persoonlijke redenen liggen ten grondslag aan zijn vertrek.

“De afgelopen 19 maanden heb ik me volledig ingezet voor deze mooie stad en dat blijf ik doen tot 15 februari. Ik doe het met heel veel plezier maar ik merk dat het me niet in mijn koude kleren gaat zitten. En dan gaat de leeftijd natuurlijk toch meespelen. Ik heb voor mezelf geconcludeerd dat ik niet nog twee jaar op volle kracht vooruit kan en de stad kan geven wat ze verdient�, aldus wethouder Schoenmakers.

Wethouder Schoenmakers maakt zijn vertrek nu al bekend om zijn partij Breda ’97 en het college voldoende tijd te geven om zijn opvolging goed te regelen. “Ik ga met pijn in mijn hart. Ik ben op 15 februari bijna twee jaar wethouder geweest. Dit college heeft nog twee jaar te gaan. Dat is ook een mooie periode voor mijn opvolger om het beleid dat we ingezet hebben af te maken en volop mee te draaien in de coalitie richting verkiezingen van 2010.�

Kees Schoenmakers is namens zijn partij Breda ’97 sinds april 2006 lid van het college van burgemeester en wethouders van Breda. Tot 15 februari 2008 blijft wethouder Schoenmakers volledig in functie.
Provincie:
Tag(s):