vrijdag, 21. september 2007 - 15:34

Wethouder Van Wijngaarden te gast bij de schaapskudde

Driebergen

Wethouder Emmy van Wijngaarden was vrijdagmorgen bij de Tabaksschuur in Amerongen aanwezig waar de Drentse heideschapen nog rustig graasden. Onder leiding van herder Johan Griffioen wordt met de schapen gedurende drie weken een trektocht over de Utrechtse Heuvelrug gemaakt.

Beginpunt: een strandje onder Rhenen aan de Nederrijn. Eindpunt: de Gooimeerkust bij Naarden. Het doel van deze trektocht met de schapen is om een breed publiek op indringende wijze duidelijk te maken welke enorme barrieres er tegenwoordig genomen moeten worden door dieren en mensen om zich over de Heuvelrug te kunnen verplaatsen. Hierbij kunt u denken aan obstakels als: autowegen, spoorlijnen, woonwijken, industriegebieden, hekwerken, recreatieparken etc.

De trektocht van de schaapskudde trekt veel publiciteit. De hele tocht wordt gefilmd. Van iedere etappe wordt een dagjournaal gemaakt en aangeboden aan de media. Van de mooiste beelden van de tocht wordt een film gemaakt die op een later tijdstip door de NCRV wordt uitgezonden.

Wethouder Emmy van Wijngaarden en de voorzitter van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug verschenen voor de camera en slaagden er bijzonder goed in het Nationaal Park en de gemeente Utrechtse Heuvelrug onder de aandacht te brengen.
Provincie:
Tag(s):