woensdag, 22. augustus 2007 - 12:43

Wiel van autobus gaat eigen leven leiden

Lievelde

Een 23-jarige automobilist uit Vragender is maandag 20 augustus op de Lievelderweg in Lievelde in botsing gekomen met een losgeraakt wiel van een zogenoemde harmonicabus. Er raakte niemand gewond. In de bus zaten geen passagiers. De auto en de bus liepen schade op.

De politie werd omstreeks 19.10 uur over het incident ingelicht. Door nog onbekende oorzaak liep het linkervoorwiel van een autobus, die werd bestuurd door een 39-jarige man uit Doetinchem. Het wiel kwam frontaal in botsing met de auto die werd bestuurd door de man uit Vragender en rolde daarna zonder verder schade aan te richten een tuin in.

De auto raakte total loss en de brandweer werd ingeschakeld om de weg weer schoon te maken. Zowel de auto als de bus werden afgesleept. In verband met de afhandeling van het ongeval werd de weg korte tijd afgesloten. Uit het technisch onderzoek van de politie is gebleken, dat de meest waarschijnlijke oorzaak van het afgelopen wiel is veroorzaakt door versleten wiellagers van het betreffende wiel van de autobus.
Provincie:
Tag(s):