vrijdag, 2. november 2007 - 7:16

Wietkwekerij en gestolen auto aangetroffen in kelder hotel

’s-Hertogenbosch

Tijdens het onderzoek naar een brandlucht en rookontwikkeling in een hotel aan de Kerkstraat, stuitte de brandweer woensdag in een afgesloten gedeelte van de kelder op een hennepkwekerij. Er stonden ruim 120 planten in de professionele kwekerij. Dit gedeelte van het pand behoort niet tot de hotelfaciliteiten. Tevens trof de gewaarschuwde politie een auto aan, die later van diefstal afkomstig bleek te zijn. De auto was in Utrecht gestolen.

De 58-jarige eigenaar van het hotel werd aangehouden en verhoord. Bleek dat het betreffende gedeelte bij een ander persoon in gebruik was gegeven en de hoteleigenaar niet op de hoogte was van de activiteiten. De plantage werd ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De aangetroffen apparatuur is in beslag genomen.

Later die middag werd een 32-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aangehouden die het afgesloten keldergedeelte in gebruik had. Hij bekende de eigenaar van de kwekerij te zijn. De aangetroffen auto was daar tijdelijk door een ‘kennis’ gestald. De aangehouden in verzekering gesteld. De auto ten behoeve van verder onderzoek in beslag genomen.
De brandlucht in het hotel bleek te zijn veroorzaakt door smeulende elektrische bekabeling bij de kwekerij, die als gevolg van kortsluiting kort hadden gebrand.
Provincie:
Tag(s):