donderdag, 21. juni 2007 - 10:10

Wietplantage aangetroffen in bedrijfspand

Almere

Dinsdagmiddag heeft de politie na een melding een wietplantage aangetroffen in een bedrijfspand aan de Zandzuigerstraat. Er stonden ongeveer 1400 planten en een agregaat voor de stroomvoorziening. Deze zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Politie Flevoland stuit vaker op wietplantages in de polder. Dat komt voor in afgelegen schuren die hun oorspronkelijke functie verloren hebben en ver van bewoond gebied liggen. Maar ook op in onbruik geraakte etages boven winkels. Of bij uw (boven)buurman. Verhuurders van die panden geven meestal aan dat ze niet wisten wat er gaande was, terwijl ze wel aansprakelijk zijn voor hun onroerend goed en zelf met de schade blijven zitten. Om van uw schade nog maar te zwijgen.

De kans dat er iets mis gaat bij een wietplantage is groot. Vooral de illegale aanleg van elektriciteitscircuits voor het aftappen van stroom levert gevaar op. Naast het risico van elektrocutie vanwege de vochtige kweekruimte is er de levensgrote kans op brand door kortsluiting in de soms provisorisch aangelegde voorzieningen. Wietplantages hebben veel water nodig en meer dan eens ontstaat lekkage. De kosten voor herstel en de naheffing van het energiebedrijf zijn hoog en de daders zijn meestal verdwenen.

U bent niet verantwoordelijk voor de daden van uw buurman. Maar u kunt er wel de dupe van worden. Daarom is het belangrijk dat u het meldt als er een ‘luchtje’ aan een woning zit. Dat kan letterlijk een wietgeur zijn. Ook afgeplakte ramen of de aanvoer van kweekmaterialen in een (boven)woning kunnen wijzen op een wietplantage. Heeft u twijfels of ziet u verdachte zaken, neem dan contact op met de politie. Dat kan aan het bureau of via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem mag ook, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):