woensdag, 14. november 2007 - 10:50

Wilde achtervolging door stad na diefstal

Groningen

De politie heeft dinsdagnacht twee broers (22 en 30 jaar) uit Groningen aangehouden vioor diefstal en gevaarlijk weggedrag. Agenten kregen een melding dat de gebroeders markeringsborden bij wegwerkzaamheden bij het Damsterdiep weghaalden. Ze zagen de betreffende auto rijden over het Gedempte Kattendiep

De dienders zetten hun auto voor de auto van de verdachten, maar ze reden er omheen. Een stopteken in de Steentilstraat werd ook genegeerd. Een tweede poging om de politieauto ervoor te zetten, hielp weer niet. De verdachten reden met hoge snelheid door de Steentilstraat en reden bijna een fietser omver die hen tegemoet fietste. Ze gingen er met hoge snelheid vandoor.

In de Oosterpoort bleven ze hard rijden, maar reden ook nog eens tegen het verkeer in. Een achtervolging met zwaailicht en sirene mocht ook niet baten. Op de Verlengde Hereweg reden ze door het rode licht richting het Julianaplein. Uiteindelijk zetten ze halverwege de auto langs de kant. Ze namen de benen, maar de 30-jarige gaf zich over en werd ingerekend. De 22-jarige vluchtte en wist in eerste instantie te ontkomen. Uiteindelijk kon hij in zijn woning in de Rivierenbuurt worden aangehouden. Daar had hij zich verstopt in een voorraadkast. De broers zijn ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):