donderdag, 10. mei 2007 - 11:36

Wilde achtervolging in Pannerden

De politie heeft dinsdagmiddag na een lange achtervolging in Pannerden een 26-jarige man met Estlandse nationaliteit aangehouden op verdenking van autodiefstal. De man zou kort daarvoor in Arnhem een auto hebben gestolen. Tijdens zijn vlucht voor de politie tussen Arnhem en Pannerden raakte de Estlander tot drie keer toe betrokken bij aanrijdingen. Daarbij raakte verder niemand gewond.

Medewerkers van een autobedrijf aan de Vlamoven in Arnhem betrapten de Estlander omstreeks kwart over één toen hij een wagen meenam en er vandoor ging. Vlakbij het autobedrijf botste de man op een auto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Elst en reed vervolgens door. Nadat de politie was gewaarschuwd zetten enkele surveillancewagens de achtervolging in.

Op de Oostsingel in Duiven en de Methen in Zevenaar raakte de Estlander nog betrokken bij twee aanrijdingen. Ook zou de man enkele malen op politieagenten zijn ingereden toen ze probeerden de man tot stoppen te dwingen. Rond half twee moest de Estlander op de Berghoofdseweg in Pannerden zijn vlucht staken vanwege schade aan de auto waarna hij door de politie werd ingerekend. De man is in verzekering gesteld.

Enkele agenten hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling danwel doodslag.
Provincie:
Tag(s):