maandag, 14. mei 2007 - 11:24

Wilde achtervolging met auto's, motoren, spookrijders en een helikopter

Een inbrekers trio is zondagavond na een wilde achtervolging met auto’s, motoren en een helikopter in de kraag gevat.

Om 19.20 uur kreeg de meldkamer een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Magnesiumweg in Wolvega. Daarbij werd gezien dat een Audi wegreed, met daarin drie personen. Hierop is de politie met één politiewagen ter plaatse gegaan, terwijl andere politie-eenheden diverse strategische posities innamen.

Even later wordt de auto in de buurt van de A32 gesignaleerd, op weg naar het klaverblad bij Heerenveen. Een motoragent zet de achtervolging in. Bij het klaverblad gaat de auto richting Drachten, de A7 op. Voor de afslag Terbant draait de Audi op de snelweg en gaat als spookrijder terug. De motoragent draait eveneens en gaat eveneens spookrijdend op de vluchtstrook achter de Audi aan. Spookrijdend gaat de auto richting Zwolle, bij de Knipe gaat het vluchtende trio, tegen de rijrichting in, van de snelweg af.

Hier wordt de auto ondertussen ook achtervolgd door een politiewagen. In Langezwaag raakt de politie de auto even kwijt, de politie bleef echter op de strategische posities. Even later wordt de auto weer gesignaleerd, nu in Terwispel. De auto rijdt met zeer hoge snelheid naar Langezwaag, richting Gorredijk. In Gorredijk parkeren de verdachten de auto en gaan er vandoor.

Gorredijk wordt dan door de politie volledig afgesloten, twee eenheden doorzoeken Gorredijk. Ondertussen was, ter assistentie, een politiehelikopter op gestegen. Vijftien minuten later wilde een taxi Gorredijk uitrijden, met daarin het vluchtende trio. De taxi werd enige tijd gevolgd en onder het viaduct van de A32 – bij Heerenveen – klemgereden, waarna de drie verdachten, even voor 21.00 uur, zijn aangehouden.

Het gaat om twee inwoners van Noord-Brabant van 21 en 25 jaar, van de derde verdachte zijn de gegevens nog niet bekend. Het trio is voor nader onderzoek ingesloten. De Audi is in Gorredijk aangetroffen en is in beslag genomen. In totaal heeft de politie ruim 20 agenten ingezet.
Provincie:
Tag(s):