vrijdag, 2. november 2007 - 10:11

Wilders opent meldpunt onveiligheid scholen

Amsterdam

Geert Wilders heeft vrijdag het startschot gegeven voor het Meldpunt Onveiligheid Scholen. Met het Meldpunt wil de PVV meer aandacht vragen voor het onderwerp veiligheid in het onderwijs. Aanleiding waren vier steekpartijen gerelateerd aan scholen in twee weken. De PVV denkt aan een serie harde maatregelen, waaronder een speciaal team van ‘school cops’.

'Er is veel mis op scholen. Daar krijgt de PVV veel signalen over. Er waren de recente steekpartijen, maar ook het onderzoek waaruit blijkt dat wapenbezit onder scholieren met twintig procent is gestegen. Ik wil meer geluiden uit de praktijk krijgen', aldus Wilders.

De PVV zint op een aantal harde maatregelen om het probleem aan te pakken. Zo zou er een team ‘school cops’ kunnen komen. Deze speciale rondreizende politie-eenheid moet onaangekondigd op scholen controles gaan uitvoeren op wapenbezit. Daarnaast denkt de PVV aan het gebruik van detectiepoortjes, wapenscanners en honden. Ook moeten schooldirecteuren incidenten verplicht gaan melden.
Provincie:
Tag(s):