zaterdag, 22. september 2007 - 23:08

Willem II pakt eerste seizoenszege

De eerste overwinning van Willem II in het nieuwe voetbalseizoen is een feit. De mannen van Dennis van Wijk boekten, in een pover duel, een 1-zege dankzij een prachtig doelpunt van Ibrahim Kargbo.

Roda JC groef zich in en liet Willem II in de beginfase het spel maken. De Tilburgers wisten in het eerste kwartier echter nauwelijks kansen te creëren. Voormalig Willem II'er Anouar Hadouir werd door het thuispubliek, bij ieder balcontact, op een fluitconcert getrakteerd.

Gedurende de eerste helft zakte Willem II verder terug en hielden beide teams elkaar in evenwicht. Veel spektakel kregen de toeschouwers dan ook niet te zien. Jens Jansse passeerde vijf minuten voor rust Roland Lamah op de achterlijn, maar de voorzet van de rechtsback was zeer matig waardoor het gevaar van de Brabanders direct verdween.
Op slag van rust legde Kargbo met een fenomenale knal meteen beslag op het mooiste moment van de eerste helft. De speler van Willem haalde vanaf 25 meter uit en zag de bal schitterend in het kruis verdwijnen: 1-0.

Tijdens de tweede 45 minuten zette het slechte duel zich voort. Roda JC wilde wel, maar kon niet en Willem II beperkte zich slechts tot verdedigen. Davy de Fauw kreeg in de zeventigste minuut een mogelijkheid. De verdediger van Roda JC speelde zich in de zestien meter knap vrij, maar de Belg vond vervolgens doelman Maikel Aerts op zijn weg. Enkele minuten later deed Willem II wat terug. Een schot van invaller Said Boutahar zeilde rakelings langs. Niet veel later zag Boutahar zijn uithaal gekeerd worden door Roda JC-keeper Bram Castro.

Opvallend bij Willem II waren vanavond vooral de wissels. Zowel Arjan Swinkels als Cristiano moest het speelveld verlaten met krampverschijnselen.