vrijdag, 17. augustus 2007 - 23:10

Willem II pakt punt in Friesland

Het is Heerenveen niet gelukt om in eigen huis de eerste overwinning van het seizoen te boeken. De ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek was in de eerste helft de betere ploeg. Willem II speelde slap en met weinig inspiratie.

Eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van de Deen Jakob Poulsen, zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald door Willem II middenvelder Danny Mathijssen. Hierna volgden nog kansen voor Sulejmani en Daniel Pranjic. Willem II was blij dat het de rust haalde met een 0-0 ruststand.

In een spannende tweede helft, waar Willem II veel beter voetbalde dan in de eerste helft, waren er vooral kansen voor Heerenveen. Het spel golfde heen en weer. De beste kans van Willem II kwam voor rekening van de Deen Thomas Baelum, die hard tegen de paal schoot.

Heerenveen kreeg dotten van kansen, Sibon en Garcia waren heel dichtbij. Het vizier van de afmakers stond echter niet op scherp. Heerenveen spits Alfonso Alves werd node gemist. Kenneth Vermeer ontpopte zich tot man of the match, met prachtige reddingen hield hij de nul voor de Tilburgers.

Heerenveen coach Gert-Jan Verbeek probeerde nog van alles, Roy Beerens kwam nog in het veld, hierdoor veranderde het systeem van 4-4-2 naar 4-3-3, maar ook na deze wissel vielen er geen doelpunten.

Willem II vertrekt tevreden met een punt uit Friesland, Heerenveen verliest er twee. Gert Jan Verbeek kan alleen maar hopen dat Alves snel weer fit is. Gert-Jan Verbeek wacht overigens een spannende week, Feyenoord probeert nog steeds Pranjic los te weken van de Friezen.

De volgende wedstrijd voor Heerenveen is bepaald geen makkelijke. De Friezen spelen dan in de ArenA tegen Ajax. Willem II ontvangt thuis Sparta.