zondag, 26. augustus 2007 - 2:49

Willem II thuis niet langs Sparta

Sparta Rotterdam heeft het eerste puntje binnen. De ploeg van trainer Gert Aandewiel bleef op de been bij Willem II: 2-2.

De thuisploeg had in de openingsfase het betere van het spel en kwam daarom verdiend op voorsprong. Said Boutahar was al dichtbij een goal - zijn vrije trap belandde op de lat - maar niet veel later brak Anouar Hadouir dan toch de ban. De aanvaller, die in de belangstelling staat van Roda JC, schoot mooi raak van afstand. Na ruim een half uur pikte ook Boutahar zijn goaltje mee. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Mounir El Hamdaoui.

Vijf minuten voor rust kwam Sparta weer terug in de wedstrijd. Kenneth Vermeer ging niet helemaal vrijuit, wat afgestraft werd door Charles Dissels. Het leek slechts een opleving van de Rotterdammers. Willem II had ook na rust het betere van het spel. El Hamdaoui was nog het dichtste bij de beslissing, maar zijn inzet belandde op de paal. Het gebrek aan scorend vermogen bij de Tilburgers brak ze twee minuten voor tijd flink op. Daryll Roberts scoorde uit een scrimmage de gelijkmaker.