maandag, 29. oktober 2007 - 14:41

Wim Kok ambassadeur ‘Geknipt voor de juiste baan’

Delft

Tien bekende Nederlanders, onder wie voormalig minister-president Wim Kok, gaan als ambassadeur werken aan een beter imago van gedeeltelijk arbeidsgeschikten bij werknemers en werkgevers. De inzet van deze ambassadeurs vormt een nieuw onderdeel van de campagne ‘Geknipt voor de juiste baan’. Dit heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag bekendgemaakt.

De campagne moet leiden tot een positief beeld van gedeeltelijk arbeidsgeschikten bij werkgevers en werknemers, waardoor gedeeltelijk arbeidsgeschikten gemakkelijker aan een baan komen.

Het kabinet en sociale partners hebben de campagne afgesproken tijdens de Werktop in 2005. De campagne ‘Geknipt voor de juiste baan’ loopt sinds eind mei 2006. De campagne promoot onder meer financiële regelingen die het werkgevers aantrekkelijk maken om gedeeltelijk arbeidsgeschikten in dienst te nemen. Zo vrijwaart de zogenoemde no-riskpolis werkgevers de eerste vijf jaar van loon doorbetalen voor werknemers die weer ziek worden.

De elf ambassadeurs zijn naast Kok, wetenschapper Wubbo Ockels, cabaretier Vincent Bijlo, miss onbeperkt Nederland Reni de Boer, fotografe en ex-short track schaatster Monique Velzebroek, de initiatiefnemers voor de eerste timmerfabriek voor doven Toine van Bijsterveldt en Cora de Jonge, directeur Rahma El Mouden van MAS Dienstverleners, voorzitter Chris Bruggink van de verladersorganisatie EVO en voorzitter Roger van Boxtel van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Menzis.

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag tijdens een bijeenkomst in Delft de ambassadeurs geïntroduceerd. De ambassadeurs gaan in hun dagelijkse activiteiten de boodschap van de campagne onder de aandacht brengen. Die luidt: Gedeeltelijk arbeidsgeschikten moeten niet beoordeeld worden op wat ze niet kunnen, maar wat ze wel kunnen.

Het zijn gemotiveerde werknemers die geknipt zijn voor de juiste baan. Werkgevers en werknemers moeten de positieve kant gaan zien van het werken met gedeeltelijk arbeidsgeschikten.
Provincie:
Tag(s):