dinsdag, 13. november 2007 - 13:23

Winnaar ProductieFonds 2007 krijgt 93.000,- euro

Deventer

Op donderdagavond 15 november maakt gedeputeerde Buursink van de provincie Overijssel in poppodium Het Burgerweeshuis in Deventer de meest bijzondere inzending van het Productiefonds bekend. De winnaar van het Productiefonds mag op kosten van de provincie Overijssel zijn of haar project uitvoeren.

Overijsselse kunstenaars die een fantastische productie op de plank hebben liggen maar geen geld, hebben tot 1 oktober 2007 de kans gekregen om van hun plan een kaskraker te maken. Provinciale Staten (PS) hebben 93.000 euro klaar liggen voor een bijzondere culturele performance voor Overijsselse jongeren tussen de 6 en 26 jaar.

Bijzonder fonds
Om zowel de producenten als het publiek te stimuleren hebben Provinciale Staten in 2005 een Productiefonds Kunst en Cultuur in het leven geroepen, speciaal voor jongeren. Voor 2007 hebben PS 93.000 euro in het fonds gestort.

Bijzonder aan dit fonds is dat het geld niet per sé verdeeld hoeft te worden over verschillende aanvragen, zoals normaal bij subsidies gebruikelijk is. Het is ook mogelijk slechts 1 dure productie met de 93.000,- euro te subsidiëren.

Dat moet dan wel een heel bijzondere productie zijn: creatief, inspirerend en vernieuwend. Alleen de indiener met het beste plan krijgt de kans om het op kosten van de provincie uit te voeren en daarmee een groot publiek te trekken.
Provincie:
Tag(s):